Oletko koskaan miettinyt, miten valmistaa perinteisiä riisipasteijoita ilman uunia? Airfryer on täydellinen apuväline tähän herkulliseen tehtävään! Tällä kertaa jaan kanssasi salaisen reseptini, joka tekee riisipasteijoista entistäkin maukkaampia ja rapeampia. Tämä on täydellinen tapa yllättää perheesi tai ystäväsi jollain erityisellä.

Kuvittele, kuinka helppoa ja nopeaa on valmistaa nämä suussa sulavat herkut airfryerilla. Ei enää odottelua uunin lämpenemiseen tai huolta siitä, että pasteijat palavat. Lue eteenpäin ja opi, miten voit luoda tämän klassisen suomalaisen leivonnaisen modernilla twistillä!

Ravintotiedot

    • Kalorit: 250 kcal per annos
    • Proteiinit: 6 g
    • Rasvat: 10 g
    • Hiilihydraatit: 32 g
    • Kuitu: 2 g
    • Suola: 0,5 g

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 15 minuuttia
    • Kypsennysaika: 20 minuuttia
    • Kokonaisaika: 35 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 2 dl keitettyä riisiä
    • 1 kananmuna
    • 1 dl maitoa
    • 1 rkl voita
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4 tl mustapippuria
    • 4 kpl valmista lehtitaikinalevyä

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata lehtitaikinan täysjyvätaikinalla saadaksesi terveellisemmän version. Lisäksi voit lisätä täytteeseen hienonnettua pinaattia tai sieniä lisäkuitua ja makua varten.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Ilmafriteeraaja
    • Vispilä
    • Kulho
    • Leivinpaperi
    • Veitsi

Ilmafriteeraajan edut tässä reseptissä

    • Vähemmän rasvaa kuin perinteisessä paistamisessa
    • Nopea kypsennysaika
    • Tasainen kypsyminen

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Keitä riisi ja anna sen jäähtyä. Riisin tulisi olla ilmavaa ja irtonaista.
    • Vatkaa kulhossa kananmuna, maito, suola ja mustapippuri yhteen.
    • Sekoita jäähtynyt riisi muna-maitoseokseen.
    • Levitä lehtitaikinalevyt ja jaa riisiseos tasaisesti niiden päälle.
    • Taita taikinalevyt puoliksi ja painele reunat kiinni haarukalla.
    • Aseta pasteijat leivinpaperilla vuorattuun ilmafriteeraajan koriin.
    • Kypsennä 180 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kullanruskeita ja rapeita.
    • Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Pasteijoiden tulisi olla rapeita ulkoa ja pehmeitä sisältä.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää muuta viljaa kuin riisiä? – Kyllä, voit kokeilla esimerkiksi kvinoaa tai ohraa.
    • Voinko valmistaa pasteijat etukäteen? – Kyllä, voit valmistaa ne etukäteen ja lämmittää uudelleen ilmafriteeraajassa.

Helmin vinkit ja neuvot

Kokeile tarjoilla riisipasteijat tuoreen salaatin kanssa kauniilla lautasella. Tämä tuo väriä ja raikkautta annokseen.

Riisipasteijat sopivat erinomaisesti kevään ja kesän juhliin tai piknikille. Ne ovat myös mainio iltapala teen tai kahvin kera.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja reseptejä.

5/5 (1 Review)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *