Tervetuloa Helmin Helpot Airfryer Reseptit -blogiin! Tänään sukellamme herkullisten lihapullien maailmaan, mutta tällä kertaa ilman sipulia. Tämä resepti on täydellinen niille, jotka haluavat nauttia klassisista makuelämyksistä ilman sipulin voimakasta makua. Airfryer tekee valmistuksesta vaivatonta ja lopputuloksesta ihanan rapean.

Oletko koskaan miettinyt, miten lihapullat saadaan täydellisen mehukkaiksi ilman sipulia? Tämä resepti paljastaa salaisuuden! Seuraa mukana ja opi, miten yksinkertaisilla aineksilla ja airfryerin avulla loihditaan suussa sulavia lihapullia. Luvassa on makuelämys, joka yllättää ja ilahduttaa.

Ravintotiedot

    • Kalorit: 250 kcal per annos
    • Proteiinit: 20 g
    • Rasvat: 15 g
    • Hiilihydraatit: 5 g
    • Kuitu: 1 g
    • Rauta: 2 mg

Vaikeusaste ja tarvittava aika

    • Vaikeusaste: Helppo
    • Valmisteluaika: 10 minuuttia
    • Kypsennysaika: 15 minuuttia
    • Kokonaisaika: 25 minuuttia

Ainekset kahdelle hengelle

    • 400 g jauhelihaa (naudan tai sian)
    • 1 kananmuna
    • 1 dl korppujauhoja
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 tl mustapippuria
    • 1 tl valkosipulijauhetta
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 1/2 dl maitoa

Vaihtoehtoiset ainekset

Voit korvata korppujauhot kaurahiutaleilla saadaksesi gluteenittoman version. Jos haluat vähentää rasvaa, käytä vähärasvaista jauhelihaa tai kalkkunan jauhelihaa. Lisäämällä hienonnettua pinaattia tai porkkanaraastetta saat lihapulliin lisää ravintoaineita ja makua.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

    • Ilmafriteeraaja
    • Sekoittuskulho
    • Vispilä tai haarukka
    • Leivinpaperi

Ilmafriteeraajan edut tässä reseptissä

    • Vähemmän öljyä, terveellisempi vaihtoehto
    • Nopea kypsennysaika
    • Tasainen kypsyminen

Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje

    • Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, korppujauhot, suola, mustapippuri, valkosipulijauhe ja paprikajauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikinan tulisi olla pehmeää mutta kiinteää.
    • Muotoile taikinasta pieniä lihapullia, noin golfpallon kokoisia. Aseta ne leivinpaperille.
    • Kuumenna ilmafriteeraaja 180 asteeseen. Aseta lihapullat koriin niin, etteivät ne kosketa toisiaan.
    • Kypsennä lihapullia 15 minuuttia. Puolivälissä kypsennystä, ravista koria varovasti, jotta lihapullat kypsyvät tasaisesti. Lihapullien tulisi olla kullanruskeita ja kiinteitä.
    • Anna lihapullien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Ne ovat parhaimmillaan lämpiminä ja mehukkaina.

Usein kysytyt kysymykset

    • Voinko käyttää pakastettua jauhelihaa? – Kyllä, mutta sulata se ensin kokonaan.
    • Voinko lisätä sipulia? – Toki, jos etsit lisämakua, lisää hienonnettua sipulia taikinaan.
    • Kuinka kauan lihapullat säilyvät? – Jääkaapissa ne säilyvät 3 päivää.

Helmin vinkit ja neuvot

Tarjoile lihapullat perunamuusin tai pastan kanssa saadaksesi täydellisen aterian. Kylkeen sopii raikas vihersalaatti tai höyrytetyt vihannekset.

Nämä lihapullat ovat loistava valinta arki-illalliselle tai viikonloppuherkuksi. Ne sopivat hyvin myös juhlapöytään, kun haluat tarjota jotain helppoa mutta herkullista.

Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja airfryer-reseptejä.

0/5 (0 Reviews)

Jaa meidän resepti ystävillesi sosiaalisen median kanavilla, jos pidit siitä.

Muita Reseptejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *