Oletko koskaan miettinyt, miten kaalipiirakka voisi saada uuden elämän airfryerissä? Tämä resepti tuo perinteisen suomalaisen herkun nykyaikaan, ja lopputulos on yhtä herkullinen kuin uunissa paistettu versio. Airfryerin avulla saat piirakkaan ihanan rapean kuoren ja mehevän täytteen ilman turhaa vaivannäköä.
Tässä artikkelissa jaan kanssasi kaikki vinkit ja niksit, jotta onnistut täydellisesti. Luvassa on helppo ja nopea tapa valmistaa kaalipiirakka, joka hurmaa niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Jatka lukemista ja valmistaudu yllättämään itsesi ja läheisesi!
Sisällysluettelo
Ravintotiedot:
- Kalorit: 350 kcal per annos
- Proteiinit: 10 g
- Rasvat: 15 g
- Hiilihydraatit: 40 g
- Kuitu: 5 g
- Vitamiinit: A, C, K
- Mineraalit: Kalsium, Rauta
Vaikeusaste ja tarvittava aika:
- Vaikeusaste: Helppo
- Valmisteluaika: 15 minuuttia
- Kypsennysaika: 20 minuuttia
- Kokonaisaika: 35 minuuttia
Ainekset kahdelle hengelle:
- 200 g kaalia, hienonnettuna
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl kuminaa
- 2 valmista piirakkataikinaa
- 1 kananmuna, voiteluun
Vaihtoehtoiset ainekset:
Voit korvata voin oliiviöljyllä saadaksesi terveellisemmän vaihtoehdon. Jos haluat lisätä proteiinia, voit lisätä jauhelihaa tai tofua kaalitäytteeseen. Kasvissyöjille sopii hyvin myös herneet tai linssit.
Tarvittavat välineet ja materiaalit:
- Ilmafriteeraaja
- Leikkuulauta
- Veitsi
- Paistinpannu
- Sekoittamisastia
- Sivellin kananmunan voiteluun
Ilmafriteeraajan edut tässä reseptissä:
- Vähemmän öljyä, terveellisempi lopputulos
- Nopea kypsennysaika
- Tasainen kypsyminen ja rapea pinta
Yksityiskohtainen vaihe vaiheelta -ohje:
- Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Lisää sipuli ja kaali, paista kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita.
- Mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hieman.
- Aseta yksi piirakkataikina leivinpaperille. Levitä kaalitäyte tasaisesti taikinan päälle, jättäen reunat vapaaksi.
- Aseta toinen taikina täytteen päälle ja painele reunat kiinni haarukalla.
- Voitele piirakan pinta kananmunalla saadaksesi kauniin kullanruskean värin.
- Aseta piirakka ilmafriteeraajaan ja kypsennä 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
- Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Piirakan tulisi olla rapea ulkoa ja mehevä sisältä.
Usein kysytyt kysymykset:
- Voinko käyttää pakastettua kaalia? – Kyllä, mutta sulata ja valuta se hyvin ennen käyttöä.
- Voinko tehdä piirakan etukäteen? – Kyllä, voit valmistaa sen etukäteen ja lämmittää uudelleen ilmafriteeraajassa.
Helmin vinkit ja neuvot:
Kaalipiirakka on herkullinen sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen raikkaan salaatin kanssa. Juomaksi sopii hyvin kevyt valkoviini tai kotitekoinen mehu. Tämä resepti on erityisen ihana syksyllä, kun kaali on sesongissa.
Jos pidit reseptistä, jaa se ystävillesi sosiaalisessa mediassa! Se auttaa muita löytämään herkullisia ja helppoja airfryer-reseptejä.








Kuvat kaalipiirakasta olisivat olleet kiva lisä reseptin oheen.